Izdelek, v katerem se začnejo združevati okusi lesa in jabolk.
Karamelizirano jabolko, rahlo lesen vonj. Svežina v okusu, v katerem prevladuje jabolko.
Pikanten zaključek.
TRENUTKI PITJA : Zaradi tega dragocenega ravnovesja med lesom in jabolkom je to odlična izbira za "Trou Normand" samostojno ali kot spremljava jabolčnega sorbeta.
ODNOSI : Vermeil medalja: regionalno tekmovanje Vimoutiers 2010.
HRAMBA: : V dobrih pogojih skladiščenja (stalna temperatura in vlažnost) lahko steklenice, shranjene v pokončnem položaju, ostanejo več desetletij.
DESTILACIJA : Naš Pays d'Auge AOC Calvados je pridobljen z dvojno destilacijo naših moštov v tradicionalnem bakrenem sodu, imenovanem "alambic à repasse". Ta destilacijski jabolčnik je sam po sebi rezultat 12-mesečne popolne fermentacije jabolčnega mošta v naših hrastovih sodih.
Naš kalilnik se ogreva z inovativno tehniko, ki je edinstvena v Normandiji: z lesnimi ostružki. Ti se proizvajajo na posestvu in se uporabljajo kot "čisto" gorivo.
Pri prvem opekanju se jabolčnik destilira. Izločeni alkoholni hlapi se kondenzirajo v hladilniku in tvorijo petites eaux, ki imajo med 30 in 35 vol. % alkohola.
Drugo žganje je sestavljeno iz destilacije "petites eaux". Odstranijo se glave in repi, tako da ostane le jedro postopka destilacije, znano kot "bonne chauffe". Tako dobljeni kalvados vsebuje 70 vol. % alkohola.