OUR COMPANY
Bring Your Ideas to Life
Everything that you dreamed of can be brought to life exactly at the moment when you decide to win.

Calvados Pays d’Auge AOC VIEUX (alk. 40%)

Pierre Huet
49,50
STARANJE :
4 leta v hrastovih sodih

OKUS:
  • Izdelek, v katerem se začnejo združevati okusi lesa in jabolk.
  • Karamelizirano jabolko, rahlo lesen vonj. Svežina v okusu, v katerem prevladuje jabolko.
  • Pikanten zaključek.

TRENUTKI PITJA :
Zaradi tega dragocenega ravnovesja med lesom in jabolkom je to odlična izbira za "Trou Normand" samostojno ali kot spremljava jabolčnega sorbeta.

ODNOSI :
Vermeil medalja: regionalno tekmovanje Vimoutiers 2010.

HRAMBA: :
V dobrih pogojih skladiščenja (stalna temperatura in vlažnost) lahko steklenice, shranjene v pokončnem položaju, ostanejo več desetletij.

DESTILACIJA :
Naš Pays d'Auge AOC Calvados je pridobljen z dvojno destilacijo naših moštov v tradicionalnem bakrenem sodu, imenovanem "alambic à repasse". Ta destilacijski jabolčnik je sam po sebi rezultat 12-mesečne popolne fermentacije jabolčnega mošta v naših hrastovih sodih.

Naš kalilnik se ogreva z inovativno tehniko, ki je edinstvena v Normandiji: z lesnimi ostružki. Ti se proizvajajo na posestvu in se uporabljajo kot "čisto" gorivo.

Pri prvem opekanju se jabolčnik destilira. Izločeni alkoholni hlapi se kondenzirajo v hladilniku in tvorijo petites eaux, ki imajo med 30 in 35 vol. % alkohola.

Drugo žganje je sestavljeno iz destilacije "petites eaux". Odstranijo se glave in repi, tako da ostane le jedro postopka destilacije, znano kot "bonne chauffe". Tako dobljeni kalvados vsebuje 70 vol. % alkohola.

alk: 40%

Vol: 70cl

See also from Pierre Huet