Calvados Pays d’Auge AOC VIEUX (alk. 40%)

Pierre Huet
49,50
STARANJE :
4 leta v hrastovih sodih

OKUS:
  • Izdelek, v katerem se začnejo združevati okusi lesa in jabolk.
  • Karamelizirano jabolko, rahlo lesen vonj. Svežina v okusu, v katerem prevladuje jabolko.
  • Pikanten zaključek.

TRENUTKI PITJA :
Zaradi tega dragocenega ravnovesja med lesom in jabolkom je to odlična izbira za "Trou Normand" samostojno ali kot spremljava jabolčnega sorbeta.

ODNOSI :
Vermeil medalja: regionalno tekmovanje Vimoutiers 2010.

HRAMBA: :
V dobrih pogojih skladiščenja (stalna temperatura in vlažnost) lahko steklenice, shranjene v pokončnem položaju, ostanejo več desetletij.

DESTILACIJA :
Naš Pays d'Auge AOC Calvados je pridobljen z dvojno destilacijo naših moštov v tradicionalnem bakrenem sodu, imenovanem "alambic à repasse". Ta destilacijski jabolčnik je sam po sebi rezultat 12-mesečne popolne fermentacije jabolčnega mošta v naših hrastovih sodih.

Naš kalilnik se ogreva z inovativno tehniko, ki je edinstvena v Normandiji: z lesnimi ostružki. Ti se proizvajajo na posestvu in se uporabljajo kot "čisto" gorivo.

Pri prvem opekanju se jabolčnik destilira. Izločeni alkoholni hlapi se kondenzirajo v hladilniku in tvorijo petites eaux, ki imajo med 30 in 35 vol. % alkohola.

Drugo žganje je sestavljeno iz destilacije "petites eaux". Odstranijo se glave in repi, tako da ostane le jedro postopka destilacije, znano kot "bonne chauffe". Tako dobljeni kalvados vsebuje 70 vol. % alkohola.

alk: 40%

Vol: 70cl

See also from Pierre Huet