Cider klub je skupnost strokovnjakov in navdušencev, ki obnavljajo in popularizirajo tradicijo jabolčnega mošta v Sloveniji. Ponujamo priložnost za pokušino različnih jabolčnih moštov, ki niso na voljo v trgovinah, in s tem prikazujemo raznolikost sveta jabolčnih moštov.

Dobri ciderji so primerljivi z vrhunskimi vini in lahko spremljajo odlično večerjo ali zabavo. Začnimo s ciderji iz Normandije, ene glavnih regij za proizvodnjo ciderjev na svetu. Druge regije so na poti.
this is
the

cider club

Spoznajte, okusite in se pridružite naši skupnosti

Babna Reka 17
3223 Loka pri Žusmu, Slovenija
S klikom na gumb se strinjate s pogoji Pravilnika o zasebnosti
Si — En
Katalog izdelkov
Cidre, Pommeau in Kalvados
Les Vergers da la Passion
Cotentin v nekaj številkah: Njegovo kontrastno ozemlje obsega 2.000 hektarjev sadovnjakov in 330 kilometrov obale, kar je vodilni francoski kmetijski departma. Presenetljivo pa je tudi tisti, ki ima največ dreves, zato je znan kotentinski "bocage".
Na družinski kmetiji, ki jo ima v lasti od leta 2010, dela Damien Ferey, mladi kmet s strastjo do svojega dela. Vsak dan si prizadeva, da bi oživil dušo tega kraja, ki jo je podedoval po očetu in dedku in kjer narava narekuje svoj ritem.
Pierre Huet
Pierre Huet je priznana družinska jabolčnikarna v osrčju regije Pays d'Auge v Normandiji v Franciji. Ustanovljena je bila leta 1865 in je specializirana za proizvodnjo visokokakovostnih tradicionalnih normandijskih jabolčnikov, pommeau in kalvadosa.
Pierre Huet z jabolki iz lastnih sadovnjakov združuje starodavne metode s sodobnim strokovnim znanjem in ustvarja pristne in okusne izdelke. Obiskovalci lahko uživajo v vodenih ogledih in degustacijah, na katerih spoznavajo bogato dediščino in mojstrstvo normanske proizvodnje jabolčnika v podjetju Pierre Huet.
Clos Moulin
Clos Moulin je družinska jabolčnica v slikoviti regiji Cotentin v Normandiji v Franciji. Znana je po proizvodnji tradicionalnega normandijskega jabolčnika in ponuja vrsto izdelkov, vključno s suhim brut, sladkim doux, hruškovim jabolčnikom (poiré) in jabolčnim žganjem (calvados).
Clos Moulin z uporabo ročno izbranih jabolk in naravnih metod fermentacije zagotavlja visokokakovostne in pristne okuse. Obiskovalci lahko uživajo v ogledih in degustacijah ter odkrivajo bogato kulturno in gastronomsko dediščino Normandije.
Famille Dupont
Družinsko posestvo Famille Dupont obsega 30 hektarjev sadovnjakov v Normandiji, v osrčju regije Pays d'Auge. Na posestvu pridelujejo jabolčnik, pommeau in calvados.
Zaradi svoje elegance in pristnosti so mošti in kalvadosi iz Domaine Dupont danes cenjeni v številnih državah po vsem svetu. Velika večina proizvodnje je namenjena izvozu.
Slovenske novice o jabolčnikih
We talk about the club's news, share photos from events. You can also find announcements of meetings, tastings and fairs here.
    To spletno mesto uporablja piškotke. Piškotki si zapomnijo vaša dejanja in nastavitve za boljšo spletno izkušnjo