Calvados Pays d’Auge AOC TRADITION (alk. 40%)

Pierre Huet
89,50
STARANJE :
Najmanj 15 let v hrastovih sodih

OKUS:
Ta 15 let v hrastovih sodih star kalvados je odlična klasika v ponudbi in predstavlja subtilno kombinacijo med močjo Hors d'Age in zaokroženostjo starega kalvadosa.

PREDLOGI ZA POSTREŽBO :
Kot pijačo po obedu pijte pri temperaturi 18-20 °C v kozarcu za kalvados ali kozarcu za tulipane.

ODNOSI :
Izbrani izdelek: L'Hôtel Ritz, Place Vendôme (Pariz)

  • Zlata medalja: Concours Général Agricole Paris 2024
  • Srebrna medalja: Concours Général Agricole Paris 2023
  • Srebrna medalja: Concours Général Agricole Paris 2019
  • Srebrna medalja: Concours Régional Cambremer 2012
  • Srebrna medalja: Concours Régional Cambremer 2011
  • Srebrna medalja: Concours Général Agricole Paris 2011


SKLADIŠČE :
V dobrih pogojih skladiščenja (stalna temperatura in vlažnost) lahko steklenice, shranjene v pokončnem položaju, ostanejo več desetletij.

DESTILACIJA :
Naš Pays d'Auge AOC Calvados je pridobljen z dvojno destilacijo naših moštov v tradicionalnem bakrenem destilatorju, imenovanem "alambic à repasse". Ta destilacijski jabolčnik je rezultat popolne fermentacije jabolčnega mošta, ki je potekala 12 mesecev v naših hrastovih sodih.

Naš destilator se ogreva z inovativno tehniko, ki je edinstvena v Normandiji: z lesnimi ostružki. Ti se proizvajajo na posestvu in se uporabljajo kot "čisto" gorivo.

Pri prvem opekanju se jabolčnik destilira. Izločeni alkoholni hlapi se kondenzirajo v hladilniku in tvorijo petites eaux, ki imajo med 30 in 35 vol. % alkohola.

Drugo žganje je sestavljeno iz destilacije "petites eaux". Odstranijo se glave in repi, tako da ostane le jedro postopka destilacije, znano kot "bonne chauffe". Tako dobljeni kalvados vsebuje 70 vol. % alkohola.

alk: 40%

Vol: 70cl

See also from Pierre Huet