OUR COMPANY
Bring Your Ideas to Life
Everything that you dreamed of can be brought to life exactly at the moment when you decide to win.

Calvados Pays d’Auge AOC TRADITION (alk. 40%)

Pierre Huet
89,50
STARANJE :
Najmanj 15 let v hrastovih sodih

OKUS:
Ta 15 let v hrastovih sodih star kalvados je odlična klasika v ponudbi in predstavlja subtilno kombinacijo med močjo Hors d'Age in zaokroženostjo starega kalvadosa.

PREDLOGI ZA POSTREŽBO :
Kot pijačo po obedu pijte pri temperaturi 18-20 °C v kozarcu za kalvados ali kozarcu za tulipane.

ODNOSI :
Izbrani izdelek: L'Hôtel Ritz, Place Vendôme (Pariz)

  • Zlata medalja: Concours Général Agricole Paris 2024
  • Srebrna medalja: Concours Général Agricole Paris 2023
  • Srebrna medalja: Concours Général Agricole Paris 2019
  • Srebrna medalja: Concours Régional Cambremer 2012
  • Srebrna medalja: Concours Régional Cambremer 2011
  • Srebrna medalja: Concours Général Agricole Paris 2011


SKLADIŠČE :
V dobrih pogojih skladiščenja (stalna temperatura in vlažnost) lahko steklenice, shranjene v pokončnem položaju, ostanejo več desetletij.

DESTILACIJA :
Naš Pays d'Auge AOC Calvados je pridobljen z dvojno destilacijo naših moštov v tradicionalnem bakrenem destilatorju, imenovanem "alambic à repasse". Ta destilacijski jabolčnik je rezultat popolne fermentacije jabolčnega mošta, ki je potekala 12 mesecev v naših hrastovih sodih.

Naš destilator se ogreva z inovativno tehniko, ki je edinstvena v Normandiji: z lesnimi ostružki. Ti se proizvajajo na posestvu in se uporabljajo kot "čisto" gorivo.

Pri prvem opekanju se jabolčnik destilira. Izločeni alkoholni hlapi se kondenzirajo v hladilniku in tvorijo petites eaux, ki imajo med 30 in 35 vol. % alkohola.

Drugo žganje je sestavljeno iz destilacije "petites eaux". Odstranijo se glave in repi, tako da ostane le jedro postopka destilacije, znano kot "bonne chauffe". Tako dobljeni kalvados vsebuje 70 vol. % alkohola.

alk: 40%

Vol: 70cl

See also from Pierre Huet