OKUS: Ta 15 let v hrastovih sodih star kalvados je odlična klasika v ponudbi in predstavlja subtilno kombinacijo med močjo Hors d'Age in zaokroženostjo starega kalvadosa.
PREDLOGI ZA POSTREŽBO : Kot pijačo po obedu pijte pri temperaturi 18-20 °C v kozarcu za kalvados ali kozarcu za tulipane.
ODNOSI : Izbrani izdelek: L'Hôtel Ritz, Place Vendôme (Pariz)
Zlata medalja: Concours Général Agricole Paris 2024
Srebrna medalja: Concours Général Agricole Paris 2023
Srebrna medalja: Concours Général Agricole Paris 2019
Srebrna medalja: Concours Régional Cambremer 2012
Srebrna medalja: Concours Régional Cambremer 2011
Srebrna medalja: Concours Général Agricole Paris 2011
SKLADIŠČE : V dobrih pogojih skladiščenja (stalna temperatura in vlažnost) lahko steklenice, shranjene v pokončnem položaju, ostanejo več desetletij.
DESTILACIJA : Naš Pays d'Auge AOC Calvados je pridobljen z dvojno destilacijo naših moštov v tradicionalnem bakrenem destilatorju, imenovanem "alambic à repasse". Ta destilacijski jabolčnik je rezultat popolne fermentacije jabolčnega mošta, ki je potekala 12 mesecev v naših hrastovih sodih.
Naš destilator se ogreva z inovativno tehniko, ki je edinstvena v Normandiji: z lesnimi ostružki. Ti se proizvajajo na posestvu in se uporabljajo kot "čisto" gorivo.
Pri prvem opekanju se jabolčnik destilira. Izločeni alkoholni hlapi se kondenzirajo v hladilniku in tvorijo petites eaux, ki imajo med 30 in 35 vol. % alkohola.
Drugo žganje je sestavljeno iz destilacije "petites eaux". Odstranijo se glave in repi, tako da ostane le jedro postopka destilacije, znano kot "bonne chauffe". Tako dobljeni kalvados vsebuje 70 vol. % alkohola.