Pommeau se proizvaja s kombiniran-jem Calvadosa, Apelacijskega porekla, staranim vsaj eno leto, in jabolčnega mošta. Jabolčni mošt je sok, pridobljen takoj po stiskanju, pred začetkom fermentacije. Mešanica se pridobi s postopnimi dodajanjem eau-de-vie.
Količine mošta in Calvadosa so izračunane tako, da se doseže želena alkoholna moč. Pommeau dozori v dokaj novih hrastovih sodih (uporabljenih 4 ali 5 let in v katerih tanini niso bili popol-noma izčrpani), kjer nadaljuje nežno staranje. Stekleniči se po približno 30 mesecih.
Predlogi za serviranje Kot aperitiv/digestiv, postrezite hladno, samostojno. K hrani se poda k meloni, gosjim jetrom in modrim sirom. Dobro se ujema s sladicami na osnovi jabolk ali čokolade.
Shranjevanje: idealno pri temperaturi 12°C.
Opis Vidik: Mahagoni, čist in sijoč.
Vonj: Močan in rafiniran. Nianse slive in kristaliziranih citrusov, ki se odpirajo v arome oreščkov (mandlji in lešniki). Okus: Gibčen in nežen napad. Dobro občutje v ustih, dolgotrajen. Arome tart tatina s odtenki pečenih lešnikov.
Zelo prijeten zaključek s karamelo in češnjami.