Naravno fermentiran, nepasteriziran in negaziran polsuhi jabolčnik, naravno penjen v steklenici (najmanj 3 mesece).
Zlate barve z oranžnimi odtenki. Drobni mehurčki, diskretna pena. Intenziven vonj z aromo zrelega sadja (zlasti jabolk grenier). Okrogel in velikodušen okus. Sladkost je odlično uravnotežena z gladko grenkobo. Na okusu ostane kanček trpkosti.
Pairing
Mladi jabolčnik Pays d'Auge (od pomladi do jeseni) so s svojim okroglim sadnim okusom idealeni za kremne jedi in sladice, zlasti jabolčne sladice (normandijski tart, normandijski sufle itd.), galete, palačinke in galete des Rois.
Enoletni jabolčnik Pays d'Auge je močnejši in se odlično ujema z belim mesom in nekaterimi rdečimi mesninami (jagnječjimi kotleti, račjimi prsmi itd.).
Po letu in pol lahko jabolčnik Pays d'Auge uživamo z norman- skimi siri kot so Pont l'Evêque, Livarot ali Camembert.