Cidre AOP Pays d’Auge (alk. 4%)

Pierre Huet
10,40
Naravno fermentiran, nepasteriziran in negaziran polsuhi jabolčnik, naravno penjen v steklenici (najmanj 3 mesece).


Zlate barve z oranžnimi odtenki. Drobni mehurčki, diskretna pena. Intenziven vonj z aromo zrelega sadja (zlasti jabolk grenier). Okrogel in velikodušen okus. Sladkost je odlično uravnotežena z gladko grenkobo. Na okusu ostane kanček trpkosti.

Pairing

  • Mladi jabolčnik Pays d'Auge (od pomladi do jeseni) so s svojim okroglim sadnim okusom idealeni za kremne jedi in sladice, zlasti jabolčne sladice (normandijski tart, normandijski sufle itd.), galete, palačinke in galete des Rois.

  • Enoletni jabolčnik Pays d'Auge je močnejši in se odlično ujema z belim mesom in nekaterimi rdečimi mesninami (jagnječjimi kotleti, račjimi prsmi itd.).
  • Po letu in pol lahko jabolčnik Pays d'Auge uživamo z norman- skimi siri kot so Pont l'Evêque, Livarot ali Camembert.

alk: 4%

Vol: 75cl

See also from Pierre Huet