Je pridobljen z mešanjem : 2/3 jabolčnega mošta iz sort Fréquin Rouge, Binet Rouge, Bisquet in Douce Moën. 1/3 AOC Pays d'Auge Calvados, staranega več kot eno leto, z vsebnostjo med 68 in 70 vol. %.
Naš Pommeau zori v starih hrastovih sodih 36 mesecev (zakonsko dovoljenih najmanj 14 mesecev).
Svetel in čist Pommeau ima čudovito mahagonijevo barvo in sadni vonj. V okusu je vztrajen in razkriva kompleksno aromo: jabolka, slive, mandlja in češnje.
Pommeau de Normandie lahko uživate: Kot aperitiv pri temperaturi med 8 in 10 °C, ki je idealna za ocenjevanje vseh njegovih arom. Med jedjo kot spremljava k foie gras, meloni ali jabolčni ali čokoladni sladici.
V kulinariki se lahko uporablja od predjedi do sladice, za pripravo nekaterih omak ali za izboljšanje okusa perutnine ali rib (Coquilles St Jacques, pegatke z grozdjem, sufe Calvados in Pommeau itd.).
OPOZORILO : Pommeau de Normandie se lahko hrani pri sobni temperaturi v steklenici 2 do 3 leta in 6 mesecev po odprtju.