Calvados AOC Hors d'Age (alk. 40%)

Les Vergers da la Passion
44,00
Calvados bi bilo potrebno vedno poskusiti pri sobni temperaturi, najbolje v kozarcu oblike tulipana ali takšnem, ki ožji na vrhu, da se njegove arome bolj osredotočene.
• Kot aperitiv (mladi calvados);
• Med obrokom (mladi calvados ali nekoliko star):
— za spremljanje marinirane ribe (zelo hladen mladi calvados, kot bi uporabili vodka ali akvavit).
— "trou normand": kepica jabolčnega sorbeta, ne preveč sladkega, polita s calvadosom.
— spremlja ob sirih, še posebej tistih iz Normandije (kot sta Camembert ali Livarot).
— za ob sladicah na osnovi jabolk ali čokolade. Nobeno vino ni popolnoma zadovoljivo kot spreml- java k jabolčnim sladicam. Pommeau in Calvados sta zanje popolna kombinacija.
• Kot prebavitelj (za to je najboljši dobro staran calvados), samostojno ali z koščkom temne čokolade ali cigaro.

alk: 40%

Vol: 50cl

See also from Les Vergers da la Passion